Kontrast:

Międzynarodowe Kuchenne Rewolucje

W piątek, 14 marca, zapraszamy na degustację specjałów kuchni chińskiej, hiszpańskiej, niemieckiej, portugalskiej, tureckiej, włoskiej i polskiej. Dania, w ramach konkursu NYSA’S TOP CHEF COMPETITION FOR INTERNATIONAL STUDENTS, przygotowywać będą uczestnicy Kursu Intensywnego ConsArch 3, który aktualnie odbywa się w PWSZ w Nysie. Degustacja dań połączona z prezentacją krajów, których przedstawiciele uczestniczą w Kursie odbędzie się w Diecezjalnym Domu Formacyjnym w Nysie (ul. E. Gierczak 2) w godz. 18:00-20:00.

NYSA’S TOP CHEF COMPETITION to kulinarny konkurs organizowany po raz trzeci przez Państwową Wyższą Szkołę Zawodową w Nysie w ramach odbywającego się Kursu Intensywnego ConsArch.

Zasady konkursu:

  • w konkursie biorą udział przedstawiciele 7 grup narodowościowych z: Chin, Hiszpanii, Niemiec, Polski, Portugalii, Turcji i Włoch;
  • 2 osoby z każdej grupy zostaną wydelegowane do przygotowania: tradycyjnego, typowego dla danej kuchni dania głównego lub deseru – w czasie 2 godzin (czas mierzony bardzo dokładnie);
  • pozostali członkowie grup w tym czasie przygotowują stół, na którym zostaną zaprezentowane potrawy (zgodnie z tradycją danego kraju);
  • 5 osobowa komisja ocenia potrawy pod kątem: smaku, estetyki podania potrawy, i przygotowania stołu.

Wygrana grupa otrzymuje tytuł NYSA’S TOP CHEF + nagrody!

Organizatorzy konkursu serdecznie zapraszają do Diecezjalnego Domu Formacyjnego w Nysie na prezentacje krajów uczestniczących w konkursie oraz degustacje potraw!

Z pewnością będzie smacznie, kolorowo i międzynarodowo!

Bartosz Bukała
rzecznik prasowy uczelni

Opublikowano: 11-03-2014




REKRUTACJA na studia:  77 4474849
Budynek A, ul. Chodowieckiego 4, sala 210

rekrutacja.pans.nysa.pl




Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Nysie © 2022. Kontakt z webmasterem, napisz do: Adam Dudek , Łukasz Wąsik